Eerbetoon aan Guy de Ruijter.

Hoewel veel mensen denken dat ik mijn juwelen van het smelten tot het slijpen van de stenen zelf doe, is dit spijtig genoeg niet waar. Ik ben niets zonder een aantal mensen en zeker niet zonder mijn zetter, Guy de Ruijter. 

Spijtig genoeg is hij op 27 april overleden aan hartfalen. 

Een zetter? Say what? Het is een job die niet veel mensen zien, je kiest bij een juwelier of goudsmid een juweel en je krijgt dit helemaal afgewerkt terug. Wat een zetter doet, is de edelstenen vast zetten in het goud. Dit gebeurt niet met lijm, maar door op een heel specifieke manier goud over de steen te duwen. 

Hier zie je een voorbeeld van hoe ik een ring bij Guy afleverde.

Je kan zien, het ziet er allemaal erg raar en onafgewerkt uit. Nadat de ring bij Guy gepasseerd was, zag de ring er ineens zo uit.

Guy was een man met gouden handen en daarbovenop had hij ook nog een hart van goud. 

Guy, zou je deze ring toevallig redelijk snel kunnen doen? Daar ging hij als een wervelwind aan de slag. Guy weet jij toevallig waar ik goed kan graveren, vergulden,... Guy kende zo goed als iedereen in de buurt van de Vestingstraat en zorgde dat ik altijd vond wat ik nodig had. En aangezien iedereen Guy graag had, kon niemand beter je sturen :). 

Guy, ik ga je missen, mijn tochtjes naar Antwerpen gaan anders zijn. Ik ga mijn juwelen die door jouw hand gezet zijn koesteren. Merci voor al je fantastisch werk!

Legal imprint