Ik hou van recycleren en draag de zorg van onze planeet hoog in het vaandel. Ik ben dan ook blij dat ik een goede manier heb gevonden om oud goud te recycleren naar een juweel dat jij wel kan dragen. 

Oud goud omgesmolten tot 2 witgouden ringen

Op de foto's kan je goud zien van mijn nicht Jentel, allemaal juwelen die zij of haar mama niet meer droeg. Ik heb ze omgewerkt tot 2 wit gouden ringen. Nu hoor ik jullie denken, van geel naar wit goud? Dit kan omdat ik het goud laat uitzuiveren en dan opnieuw legeer. Zo kan je kiezen of je wit,champagne, geel of rood goud wenst.

Hoe werkt dit nu? 

Heb je meer dan 4gr oud goud? (Voor minder loont het niet) 4gr is voldoende voor een fijnere ring. Wil je een brede ring of toch iets anders, heb je meer goud nodig. 

Dan betaal je 1x een uitzuiveringskost €90 

+ maakloon van een juweel: bij een ring start dit vanaf €150  

+ sommige onderdelen kan ik niet direct laten gieten, zoals in dit geval bijvoorbeeld de zetkast en de edelsteen -> deze kosten komen er dan extra bij. 

 -> heb je nog goud over kan je hiermee de kosten van het juweel betalen.   

Best kijk je al eens goed op mijn  site/instagram wat je van het oud goud wilt laten maken. Het loont het beste bij een brede ring, maar in principe kan alles van je oud goud gemaakt worden: trouwringen, oorbellen, ketting, ... Zolang het in de Lies Wambacq stijl past!

Jentel koos voor twee witgouden ringen, ééntje afgewerkt met haar lievelingskleur roos.

twee witgouden ringen met draaiing, afgewerkt met roze peer toermalijn